De winnaars van de juryprijs, Sunday at Eight, tijdens de eerste voorronde van de Nobel Award 2021. (Foto's: Jeroen Fakkeldij).

Eerste voorronde van de Nobel Award Leiden toont veelzijdig muzikaal talent

Het sfeervolle Grand Café van ’t Huis vormde zaterdag het podium voor de eerste voorronde van de Nobel Award. Verschillende bands namen het tegen elkaar op om de felbegeerde finaleplaats voor de popprijs in de wacht te slepen. Het publiek werd getrakteerd op vijf acts die zowel door de professionele jury, als door het publiek zelf beoordeeld werden.

Sfeerreportage door Maarten Mulder van de eerste voorronde van de Nobel Award met onder andere interviews met presentator Ernst Friele, organisator Merijn de Buisonjé en de winnende band.

Wanneer de Indie-pop band ‘Sunday at Eight’ het spits afbijt en het verschijnen van een nieuwe EP aankondigt, reageert het publiek in de zaal meteen enthousiast. De mannen zetten een mooie show neer met dansbare beats. Ze worden gevolgd door Rats and Daggers. Een power-trio dat een unieke sound laat horen door vooral energieke nummers te spelen. De derde act Drip James verrast het publiek met melodieuze Trapsongs. Zanger Ryan Scharroo begint met rustige Nederlandstalige nummers om met de wat rauwere rap te eindigen. Hierbij vormt hij een duo met de dj die begeleidt met backing sounds.

Drip James

Het singer songwriter duo Winson Blue pakt het publiek met elektronische en organische popmuziek met catchy vocals. Ze spelen onder meer de nieuwe single die uitkomt op 19 november. De sfeer zit er goed in en vooral tijdens het laatste nummer wordt er meegedanst. Als laatste zijn de mannen van WARE aan de beurt. De Leidse band brengt een mix van electropop en new wave met een knipoog naar de jaren ’80. Aardig detail is de aanwezigheid van twee beeldbuizen. Tijdens het optreden worden bijbehorende videoclips vertoond op ‘ouderwetse’ tv-toestellen uit de eighties.

WARE

Dan volgt een korte pauze waarin zowel het publiek als de jury mogen stemmen. Als presentator Ernst Friele het podium betreedt maakt hij de winnaars bekend. De publieksprijs is gewonnen door Rats and Daggers en de jury heeft gekozen voor Sunday at Eight. De laatste band is dus direct geplaatst voor de finaleronde. Er volgen nu nog vier voorrondes waarna de publiekswinnaars in de halve finale strijden om de laatste plek in de finale.

Winson Blue

De winnaars van de publieksprijs: Rats and Daggers

 

Cultuur Leiden Nieuws Regio Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×