(Foto: pixnio.com).

Geraniumasiel Hoeve Cronesteijn is weer open

Voor het zevende jaar op rij is het geraniumasiel op Hoeve Cronesteijn in Leiden weer open. Van ingeleverde uitgebloeide geraniums worden door de deelnemers van de dagbesteding van de Gemiva-SVG Groep stekjes gemaakt die volgend voorjaar weer mooie bloeiende planten opleveren.

De geraniums die in de tuin of op het balkon staan zijn langlevende planten, maar kunnen niet tegen de vorst legt begeleider Margreeth van Dam uit. “Je kunt ze op een droge, vorstvrije plek laten overwinteren. Maar voor wie geen plek heeft of het te veel gedoe vindt, is het geraniumasiel een goed alternatief. De uitgebloeide planten kunnen worden ingeleverd bij Hoeve Cronesteijn in Leiden of op Swetterhage in Zoeterwoude.” Het stekken en verzorgen van de geraniums is een zinvolle en duurzame activiteit voor de deelnemers van Hoeve Cronesteijn. Zij vinden het erg leuk om de plantjes te verzorgen en ze zo een nieuw leven te geven.

Geraniums inleveren
Hoeve Cronesteijn ligt aan de rand van park Cronesteijn, aan de kant van de Lammebrug. Bij de ingang van de Hoeve staat een kist waar de geraniums ingelegd mogen worden. Inwoners van Zoeterwoude kunnen hun geraniums inleveren in de oranje bak bij de ingang van het parkeerterrein van het hoofdgebouw van Swetterhage. “Het is belangrijk om de geraniums niet te laten bevriezen”, waarschuwt Van Dam. “Want dan doen ze het helaas echt niet meer.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×