Cor van der Velden in gesprek met Wim van der Krogt over het ZZ Circuit.

ZZ Circuit gaat weer van start: 'We gaan er een mooi feest van maken'

Het Zorg en Zekerheid Circuit start vrijdag 7 november met de eerste van acht hardloopwedstrijden. De eerste toch is in Mijdrecht, maar daarna komen ook Lisse, Leiden, Uithoorn, Voorschoten, Roelofarendsveen en Noordwijkerhout aan de beurt. De competitie heeft zijn 25-jarig jubileum moeten missen door de coronamaatregelen, maar is nu weer terug. “We gaan er een mooi feest van maken”, zegt voorzitter Wim van der Krogt glunderend.

Elke wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit heeft verschillende afstanden, variërend van vijf kilometer tot een halve marathon. Van der Krogt: “Bij de meeste lopen is ook een afstand voor kinderen en een loop voor gehandicapten.” Het circuit richt zich op recreatieve lopers, maar soms staan er ook professionals aan de start. “We hadden eens een Olympiër die in Nederland op trainingskamp was en bij ons meedeed op de tien kilometer. Ze had als vrouw de snelste tijd en klopte alle deelnemende mannen.”

Het leukste vindt Van der Krogt dat het circuit mensen stimuleert om te gaan hardlopen. “Veel verenigingen bieden nieuwe lopers een trainingstraject aan. In een paar maanden worden ze dan klaargestoomd om de vijf kilometer uit te lopen.” Dat lukt eigenlijk altijd. “We hebben het niet over de tijd, maar ze lopen hem allemaal uit.”

Inschrijven voor het circuit kan per loop, of in één keer voor alle acht wedstrijden. “Per loop houden we de tijd elektronisch bij. Je hebt dus geen nadeel als je achterin start.” Het algemeen klassement is niet gebaseerd op tijd, maar op uitslagen: “We tellen de zes beste uitslagen bij elkaar op. Wie dan het laagste aantal heeft, wint het klassement.”

Van der Krogt heeft veel zin om na corona weer te beginnen. “We hebben wel virtuele lopen gedaan, waarbij iedereen op zijn eigen tijd en plaats kon lopen. Die waren ook behoorlijk populair. Maar het is heel mooi dat we nu weer ‘echt’ mogen hardlopen. We gaan er een heel mooi feest van maken.”

Leiden Regio Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×