(Archieffoto ter illustratie).

FIOD pakt verdachte op wegens fraude met coronasteun

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft een 57-jarige inwoner van Leiden aangehouden die verdacht wordt van fraude met coronasteun. De man deed een aanvraag in het kader van de fregeling ‘Tegemoetkoming Vaste Lasten’ (TVL). Dat is een compensatie voor ondernemingen die omzetverlies leiden door de coronamaatregelen en daardoor moeite hebben om de vaste lasten te betalen.

De FIOD is met het strafrechtelijk onderzoek gestart na aangifte van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Die denkt dat de aanvraag waarschijnlijk vals is. De omzetgegevens die door de verdachte zijn opgegeven zijn vermoedelijk verzonnen om een maximale vergoeding te krijgen. Hierdoor is de Nederlandse staat benadeeld voor 72.000 euro die is uitbetaald als voorschot.

In het kader van het onderzoek zijn de woning van de verdachte in Leiden doorzocht en ook een winkelpand in Rotterdam.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×