Vorige week troffen de twee ploegen elkaar in de eerste wedstrijd in Leiden. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden verliest tweede duel om FIBA Europa Cup

ZZ Leiden heeft het tweede groepsduel in de FIBA Europa Cup tegen Mornar Bar verloren. In Montenegro was de thuisploeg woensdagavond met 87-74 te sterk. Voor het begin van het laatste kwart stond Leiden nog met 62-64 voor, maar in het laatste kwart kwam de ploeg energie tekort.

Mornar Bar had het eerste duel verloren en winst was dus geboden. In een niet al te goed gevulde hal liet Zorg en Zekerheid Leiden zich in eerste instantie niet overrompelen. Asbjørn Midtgaard was in het eerste kwart niet af te stoppen en zat na tien minuten spelen al op 14 punten. Halverwege het kwart was het 15-10 voor de thuisploeg, maar de Leidse formatie kwam daarna door met een 10-0 run. Het kwart werd afgesloten met een 25-28 voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden.

In het tweede kwart speelde een oud euvel opnieuw op. Gescoord werd aanvankelijk nauwelijks en dat was vooral te wijten aan turnovers. Daar wist Mornar Bar wel raad mee en met nog anderhalve minuut te gaan tot de rust stond het 45-35. Mede door goede turn-around jumpertjes van Luuk van Bree wist Zorg en Zekerheid Leiden de schade bij rust te beperken tot 45-41.

Wegwerken
Na de pauze liep Mornar Bar eerst uit naar 54-43. Dat was het sein voor Zorg en Zekerheid Leiden om het tempo wat op te voeren. Jhonathan Dunn pakte vijf punten op rij mee en kreeg steun van Arunas Mikalauskas. Met nog vier minuten te spelen maakte Worthy de Jong de 13-0 run vol en stond de Leidse ploeg weer op voorsprong. Driepunters van De Jong en Dunn en het 22ste punt van Midtgaard brachten de stand op 57-64.

Na drie minuten in het vierde kwart zette Einaras Tubutis Zorg en Zekerheid Leiden voor het laatst op voorsprong: 64-66. Dat was de enige score in de acht minuten na die voorsprong van zeven punten. Kon de Leidse ploeg in de voorgaande kwarten een achterstand in korte tijd wegwerken, daar was nu geen sprake meer van. Pas bij 75-66 wist Midtgaard weer een score voor de Leidse ploeg bij te schrijven.

Open driepunters
In de laatste drie minuten regende het ook nog eens open driepunters, waardoor de nederlaag nog betrekkelijk hoog uitviel: 87-74. De driepunters vielen overigens goed bij de ploeg uit Montenegro, want 14 bommen waren raak. Zorg en Zekerheid Leiden bleef steken op 7.

Midtgaard werd topschutter met 27 punten (tegen 71,4%) en 11 rebounds. Dat leverde de Deen een hoge efficiency score op van 32. Van Bree en Dunn tekenden voor 11 punten. De Jong was goed voor 10 punten, Mikalauskas voor 8. Ververs, die weer in de starting five stond, kwam tot 5 punten en Tubutis noteerde 2 punten. Met 20 punten was Strahinja Micovic topschutter namens Mornar Bar.

In de andere confrontatie wist Bahcesehir College nipt te winnen van Iraklis BC: 63-64.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×