Kijkje achter de schermen bij Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden laat in een uitgebreide video zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat in het museum. Op die manier kan iedereen zien hoe het er tijdens de lockdowns in het museum aan toeging en welk onderzoek er wordt gedaan, soms met behulp van het publiek.

Zo werden er in een speciale bol bijvoorbeeld oude Romeinse schrijfplankjes gefotografeerd. Met die foto’s kan het reliëf op de gevonden plankjes nauwkeurig in beeld worden gebracht. Door de speciale beelden openbaar te maken kon het museum hulp inroepen van het grote publiek voor het ontcijferen van de teksten.

Tijdens de lockdown werden er ook online rondleidingen gegeven, lezingen en er is er gewerkt aan het online beschikbaar maken van de collectie van het museum. In een video van het museum wordt er een inkijkje gegeven naar hoe het er achter de schermen bij het museum aan toe gaat.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×