(Beeld: BNNVARA).

Typisch Leiden zondag in de sneeuw

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘Sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden.

In de vijfde aflevering van Typisch Leiden (zondag om 11.30 uur) onder andere een portret van Midas. Hij woont antikraak tegenover het station in Leiden en zit in het laatste jaar van zijn studie Sociaal werk. Dat had hij vier jaar geleden nooit gedacht, toen hij voor een cocaïneverslaving naar een verslavingskliniek ging. Maar in coronatijd valt het niet mee om de studie op de rit te houden.

Sneeuw
Moeder van de studenten Emel zet samen met Richard een kast in elkaar. Ze hadden eerder een eigen bistro, maar moesten deze noodgedwongen verkopen. Internationaal studente Yvonne mag na haar quarantaine weer naar buiten. Haar buddy Rebecca laat haar de stad zien. En het sneeuwt! Zo is Leiden nog mooier. Tot slot is ook machinist Lenny te zien. Zij gaat, ook als het sneeuwt, buiten zwemmen in open water met haar vaste groepje.

Typisch Leiden is drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald. Kijk in de gids voor de uitzendtijden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×