Cultuur071, uitzending 23-10-2021: De Lakenhal, Leidse Bioscopen, het LIFF, Al Dente en Robert Pollack

Aanstaande donderdag 28 oktober vindt de afscheidsreceptie plaats van Rob Wolthoorn. Een mijlpaal, want na 36 jaar vertrekt een van de meest ervaren conservatoren van Museum De Lakenhal. Ter gelegenheid van zijn afscheid heeft Rob het boekje ‘Museum De Lakenhal in Beeld’ samengesteld, waarin hij 21 beelden en installaties uit de collectie van het museum beschrijft. Kunstwerken die Rob na aan het hart liggen, maar die helaas vrijwel nooit het museumdepot verlaten.

Interview Rob Wolthoorn deel 1 & deel 2

Samen met Gideon Boer is Govert de Kok directeur / eigenaar van de Leidse bioscopen Trianon en Lido, alsmede van het Kijkhuis. Govert vertelt hoe het er, na de langdurige sluiting van de zalen als gevolg van de coronamaatregelen, nu voorstaat met de Leidse bioscopen. Uiteraard gaat hij in op de stand van zaken van twee grote initiatieven. Op de eerste plaats de realisering van een fors aantal bioscoopzalen in het nieuwe complex De Geus, dat gebouwd gaat worden op de hoek van de Stationsweg en het Stationsplein. Daarnaast licht hij de plannen toe voor het nieuwe Kijkhuis, dat moet gaan verschijnen aan de Lammermarkt.

Interview Govert de Kok deel 1, & deel 2

Donderdag 28 oktober gaat de 16e editie van het LIFF van start. Elf dagen lang zijn er meer dan 100 films te bekijken. Nick Hortensius, hoofdprogrammeur van het LIFF, geeft een inkijkje in het uitgebreide en zeer diverse filmaanbod. Hij gaat in het bijzonder in op de Duitse openingsfilm ‘Ich bin dein Mensch’. Deze editie van het LIFF onderscheidt zich door de zogenaamde Lilited Editions, films waaraan een niet-filmisch element wordt toegevoegd. Een ervan betreft een korte voorstelling van de Leidse Toneelgroep Al Dente, voorafgaand aan de film ‘Night on earth’ op 6 november in het Kijkhuis. Jos Nijhof, schrijver en regisseur van deze voorstelling, licht alvast een tipje van de sluier op.

www.liff.nl

Interview Nick Hortensius en Jos Nijhof

Robert Pollack – het pseudoniem voor Rob Polak (schrijver en jurist) – heeft zijn tweede boek uitgebracht. Na zijn debuutthriller ‘De taak’ verscheen zeer onlangs zijn roman ‘De vier elementen’. In het boek beschrijft Robert Pollack hoe de Duitse industrieel Bernhard Wezel ervan wordt beschuldigd vier kostbare kunstwerken te verbergen die tijdens de Kristallnacht door de nazi’s van een Joodse familie zijn geroofd. Wat is het verhaal achter die vermeende roof en wat heeft zich 80 jaar geleden in de familie van Wezel afgespeeld?

Interview Rob Polak

Cultuur Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×