Toon van der Poel. (Foto: Robbert van Cleef)

Toon zag als 112-fotograaf in 40 jaar veel ellende voorbij komen: 'Iemand moet het doen'

Al 40 jaar leeft Leidenaar Toon van der Poel met een pieper naast zijn bed die ieder moment af kan gaan. Het is zijn lust en zijn leven om bovenop het nieuws te zitten en dus is hij er als fotograaf als de kippen bij als er ergens in de regio een brand of een ongeluk is. En voorlopig heeft Toon er nog zin in.

Toon van der Poel is opgeleid tot banketbakker, maar het avontuur trok toch meer dan het bakkersvak. En dus ging hij vanaf zijn 21e jaar op pad als 112-fotograaf. “Toch heb ik nog tot mijn 50ste doorgewerkt als banketbakker”, zegt Toon. “Het maakte mij niet uit als ik een nachtje door moest halen voor een goede foto.”

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×