Een Leids bushokje met het ontwerp van npk design. (Foto: Emile van Aelst).

Leidse kringloop en bushokjes in de prijzen bij Dutch Design Week

Kringloopbedrijf het Warenhuis heeft op de Dutch Design Week een prijs gekregen voor het Circulair Warenhuis in Leiden. De jury roemt de creatieve manier waarop nieuwe producten worden gemaakt van oud materiaal. Een andere prijs werd tijdens de designweek uitgereikt aan de ontwerper van de nieuwe Leidse bushokjes.

Het Warenhuis won de prijs in de categorie ‘Best Commissioning’ samen met Popma ter Steege Architecten, buro bordo en Raw Color. “Zij zetten in op nieuwe wegen van hergebruik en bewustwording”, schrijft de jury in de beoordeling. “Vanuit een open samenwerking met ruimte voor experiment is een oplossing ontstaan die zowel nieuwe grondstoffen, upcycling en sociale werkgelegenheid raakt. Een voorbeeldstellend project dat ook ver buiten Leiden navolging verdient.”

Het ontwerp voor duurzame bushokjes van het Leidse bureau npk design heeft zijn vruchten afgeworpen bij de prijs Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp. In de categorie vormgeving van de prijs, in het leven geroepen door Stichting Designlink, ging het ontwerpen waarin ‘sierlijkheid, schone eenvoud en tijdloosheid samengaan’ er met de eerste prijs vandoor. “De jury vindt dat de Leidse sleutels een mooi detail vormen, passend bij de sleutelstad.”

De Dutch Design Week is een van de grootste designbeurzen in Noord Europa. Tijdens het internationale evenement exposeren meer dan 2600 designers hun werk aan vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Het eerste paris-proof gebouw Biopartner 5 op het Bio Science park werd ook genomineerd voor een award in de categorie ‘Best Commissioning’, maar moest het Circulair Warenhuis voor laten gaan.

 

 

Duurzaamheid Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×