Op schoolpleinen wordt al niet meer gerookt. Leidse sportclubs volgen in 2023. (Archieffoto: GGD).

Leidse sport wordt jaar later rookvrij

Leiden geeft sportclubs een jaar langer de tijd om rookvrij te worden. Op schoolterreinen is al een landelijk rookverbod van kracht, maar bij sportclubs, speeltuinen en bijvoorbeeld kinderboerderijen zet de gemeente in op een vrijwillig traject. Een deel van de sportclubs haalt de afgesproken deadline van 2022 niet.

Leiden werkt al enige tijd aan het rookvrij maken van allerlei voorzieningen waar vooral kinderen gebruik van maken. De stad draagt zo bij aan de campagne ‘Rookvrije Generatie’. “Bij de kinderboerderij en speeltuinen is het nu voor een flink deel al rookvrij”, zegt wethouder Damen. “Alleen een deel van de sportverenigingen is nog niet zo ver.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over het rookvrij maken van de Leidse sportverenigingen.

Damen kreeg deze week vragen van raadsleden over het rookvrij maken van de Leidse sportclubs. Het was de bedoeling om dat in 2022 gerealiseerd te hebben. De wethouder heeft de raad nu om wat extra tijd gevraagd, omdat met de sportclubs was afgesproken om het rookvrij maken in goed overleg te regelen. “En door corona heeft dat overleg niet plaatsgevonden”, hield Damen de raadsleden voor. Ze wil nu dat in 2023 alle sportverenigingen de sigaret in de ban hebben gedaan.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×