Circa 250 jeugdspelers van de tennis- en hockeyclub Roomburg liepen in 2019 naar het stadhuis om het veldentekort onder de aandacht te brengen. (Foto: Chris de Waard).

Leiden staakt zoektocht naar extra hockeyveld definitief

Het door hockeyclub Roomburg zo vurig gewenste vierde hockeyveld komt er niet. In een brief aan de Leidse gemeenteraad gooit wethouder Paul Dirkse de deur definitief dicht. “Er is geen meerderheid voor een nadere uitwerking van welke variant dan ook”, schrijft hij.

Dirkse reageert daarmee op de discussie in de gemeenteraad over drie alternatieven voor het afgeschoten kunstgrasveld in het Roomburgerpark. Begin september bleek dat er voor geen van de andere locaties voor een extra kunstgrasveld een politieke meerderheid was. De conclusie van Dirkse, zo schrijft hij nu, is dat hij de door de gemeenteraad gevraagde alternatieve mogelijkheden voor meer hockeycapaciteit niet verder gaat uitwerken.

Dat betekent dat de situatie blijft zoals hij al jaren is, en dat er geen oplossing komt voor het te grote ledenaantal van de hockeyclub. De gemeenteraad houdt na jaren discussie en de uitslag van het referendum overigens nog steeds vast aan de wens om uitbreiding voor de hockeyclub te faciliteren. Maar zolang er voor een concrete variant geen meerderheid is, zal er door de wethouder geen actie meer worden ondernomen.

Het besluit om er nu niet verder mee aan de slag te gaan, maakt de weg vrij om er een speerpunt van te maken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De uitbreiding van het aantal hockeyvelden in Leiden blijft namelijk gewoon in het sportbeleid staan, zei Dirkse in september al, en diverse politieke partijen hebben al een eigen voorkeur uitgesproken voor een manier om hockeyclub Roomburg tegemoet te komen met een extra veld.

Cor van der Velden sprak in Sport071 met Roomburg-zoorzitter Bas Pietersen over de ontwikkelingen.

Leiden Sport Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×