De nieuwe sportschool aan het Betaplein (Foto's: Maarten Mulder).

Oud-wereldkampioen karate opent sportschool aan Leids Betaplein

Een wereld- of Olympisch kampioen karate uit de regio afleveren. Babak Goudarzi, zelf drievoudig wereldkampioen, heeft hoge ambities. Om deze te helpen verwezenlijken opende hij vrijdagavond een sportschool aan het Leidse Betaplein.

Goudarzi vluchtte zo’n zes jaar vanuit Iran naar Nederland. Hij heeft een rijke historie in de karatesport: naast wereldkampioen was hij ook bondscoach van zijn eigen land en ook van Nederland. Wethouder Paul Dirkse van sport was aanwezig om de school te openen. Dirkse zelf hielp Goudarzi, zijn buurman, aan contacten in het Leidse om hem verder te helpen.

Maarten Mulder sprak met sportschoolhouder Babak Goudarzi en wethouder Paul Dirkse tijdens de officiƫle opening.

Aanstaande maandag opent de sportschool daadwerkelijk de deuren voor leerlingen. Naast karate worden er ook fitness en groepslessen aangeboden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×