SP Voorschoten hoopt op twee of drie zetels bij volgende verkiezingen

Lijsttrekker Erik Maassen gaat voor een verdubbeling van het huidige aantal raadszetels en misschien zelfs meer. “We zitten nu acht jaar in de raad met een persoon. Ik hoop op twee of drie zetels”, zei de SP-fractievoorzitter in het Sleutelstad-programma Politiek071.

Het was een tijd lang de vraag of de SP ΓΌberhaupt door zou gaan na de verkiezingen. De partij had moeite om mensen voor de lijst te vinden. Dat is nu gelukt en dus heeft Maassen veel vertrouwen in een mooie verkiezingsuitslag. “We hebben een goed team. Ik heb er zin in.”

Ton
Bij de SP zijn ze nog bezig met het schrijven van het verkiezingsprogramma, maar in algemene zin kan Maassen wel vertellen wat de speerpunten worden. “Betaalbare woningbouw, betaalbare zorg en goede maatregelen voor het milieu. Dat willen we op een manier doen waarbij de kosten eerlijk verdeeld worden.”

Bovenaan de speerpunten staat de woningbouwopgave. “Er is te weinig sociale huur en goedkope koop. Voor een sociale huurwoning is een lange wachtlijst en als je wat wilt kopen in Voorschoten moet je minimaal viereneenhalve ton meenemen. Dat moet snel veranderen door afspraken te maken met woningcorporaties en veel sociale woningen erbij te zetten.”

Maassen hoopt zijn doelen te behalen met een grotere fractie dan de huidige. Electoraal gezien is daar ruimte voor omdat een andere politieke partij in Voorschoten na de verkiezingen niet doorgaat. De twee zetels van ONS Voorschoten komen daarmee vrij.

Vera Brouwer sprak in Politiek071 met Erik Maassen.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×