(Archieffoto's: Rob van Dullemen).

Pizza Hawaï niet meer op het menu: Leidse pizzeria blijft bij besluit 

“Elke keer als wij een stukje ananas op onze pizza leggen, breekt ons hart. Het voelt haast als een marteling.” Precies een jaar geleden kondigde de Leidse pizzeria Chef Don Turi aan de Rooseveltstraat om de pizza Hawaï van het menu te halen. De eigenaar van de pizzeria staat nu nog steeds achter dat besluit van 2020.

Het bericht werd op deze site veel gelezen en op sociale media verschenen talloze reacties. “Inderdaad. Ananas erop is zo vies. Echt niet te eten”, reageerde Sari Oostra op Facebook. Een ander Facebookaccount was ook behoorlijk blij mee met het bericht. “He, he eindelijk”, schreef Sandra Roos. “Zo hoort dat”, viel Rein van Roen haar bij.

Er waren ook mensen minder blij met het nieuws. “Dan gaan we toch gewoon bij een andere pizzeria bestellen”, schreef Manja Vollmann. Laurens van Veldhuizen reageerde ontstemd. “Dit is mijn stad niet meer!”

Achter besluit
De reden dat de pizza van het menu is gehaald is omdat de eigenaren van de pizzeria de originele Italiaanse keuken wilden beschermen. “Je vergeet je originele cuisine als je je recepten aanpast aan de Nederlandse cultuur”, lieten ze weten.

Af en toe vraagt er nog iemand naar de pizza Hawaï. “Maar dan zeggen we gewoon nee”, zegt een van de eigenaren Salvatore. Hij denkt niet dat veel klanten daardoor wegblijven. “We staan nog steeds achter ons besluit.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×