(Foto: Chris de Waard).

Honderden woningen op plek kantoorkolossen Verbeekstraat

De kantoorgebouwen aan de Verbeekstraat in Leiden worden de komende jaren getransformeerd naar woningen. Volgende week stelt de Leidse gemeenteraad de uitgangspunten voor die transformatie vast. In totaal komen er 250 appartementen in de bestaande gebouwen die daarvoor worden aangepast en met twee etages worden opgehoogd. Ook worden er twee woontorens toegevoegd. Die worden respectievelijk 50 en 70 meter hoog.

De gele delen in de impressie worden toegevoegd aan de bestaande bebouwing.

Momenteel wonen er in de kantoorgebouwen ook al mensen. Onder andere studenten en expats. Die moeten voor de herontwikkeling verkassen. In het project valt dertig procent van de nieuwe woningen in de categorie sociale huur. Veertig procent wordt middeldure koop.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over de kantoren die worden getransformeerd naar appartementen.

Samen met de herontwikkeling van het kantoorgebouw op de hoek, Plesmanlaan 100, komen er in het gebied op termijn meer dan 700 woningen. Op de begane grond komt ruimte voor wijkvoorzieningen. Ook wordt de omgeving groener gemaakt.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×