Kilometerpaal 19 in Oegstgeest. (Foto: Wil van Elk).

Kilometerpaal 19 aangewezen als gemeentelijk monument

Het college van burgemeester en wethouders in Oegstgeest wijst Kilometerpaal 19 aan als gemeentelijk monument. Op die manier wil het college recht doen aan de cultuurhistorische waarden van de kilometerpaal.

“Door de aanwijzing van de paal als gemeentelijk monument blijft dit belangrijke tastbare element van de geschiedenis van de infrastructurele ontwikkeling van de regio en Oegstgeest behouden”, aldus het college in een bericht aan de raad.

Vroeger markeerden dit soort palen langs de route van Den Haag naar Haarlem de afstand vanaf het centrum van Den Haag. De gietijzeren kilometerpaal 19 is behouden gebleven en staat langs de Haarlemmerstraatweg tegenover de gemeentewerf.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×