Demissionair minister Hugo de Jonge opende het nieuwe laboratorium van Jassen in Leiden. (Foto's: LaLoes Fotografie).

Minister Hugo de Jonge opent nieuwe laboratoria Janssen

Demissionair minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) heeft vandaag officieel de nieuwe laboratoria geopend van Janssen Vaccines & Prevention B.V. en Janssen Biologics B.V.

De nieuwe faciliteit is gehuisvest op het Leiden Bio Science Park en biedt onderdak aan nieuwe laboratoria van Janssen. Die worden ingezet om het in Leiden geproduceerde COVID-19-vaccin te testen en de constante kwaliteit te bewaken. Daarnaast wordt de extra capaciteit gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins.

Tijdens de opening ontving minister De Jonge het rapport ‘Innovatie voor de Samenleving’ van Janssen Nederland. “Vaccins zijn essentieel voor de gezondheid van ons allemaal en de enige uitweg uit deze pandemie. Dat hebben we dit jaar gezien en zien dat nog steeds. Daarom is het belangrijk dat we blijven inzetten op de productie van bestaande vaccins en de ontwikkeling van nieuwe vaccins”, zei De Jonge.

Hij noemde het mooi dat Janssen de activiteiten op dit gebied verder uitbreidt op het Leiden Bioscience Park. “Dat is goed voor ons land en voor de rest van de wereld”, aldus minister Hugo de Jonge.

Economie Leiden Maatschappij Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×