(Foto: Casper Chaudron).

Leidse raadsleden willen meepraten over compensatielocaties Doelencomplex

Nu de plannen voor een Humanities Campus langs de Witte Singel voorlopig in de ijskast gaan, zijn ook de vier locaties niet meer nodig die eerder waren aangewezen voor de herhuisvesting van de bewoners van het Doelencomplex. Want in de nieuwe plannen die de Universiteit Leiden gaat ontwikkelen, is één ding zeker: die 58 appartementen blijven staan.

GroenLinks-raadslid Alex Friso wil nu dat de raad wordt betrokken bij de invulling van de vier plekken in de stad die nu niet meer nodig zijn als compensatielocatie. Met name over de plek langs de Langegracht waar nu nog het Stadsbouwhuis staat, wil GroenLinks kunnen meepraten om veilig te stellen dat er ook in de nieuwe situatie sociale huurwoningen worden neergezet. “Want die zijn nog steeds keihard nodig”, stelt Friso die volgende week in de gemeenteraad met een voorstel komt van die strekking.

Chris de Waard in gesprek met raadslid Alex Friso van GroenLinks Leiden over de locaties die eerder in beeld waren om de bewoners van het Doelencomplex van een andere woning te voorzien. Dat is nu niet meer nodig.

Naast de Energiepark-locatie aan de Langegracht waren er nog drie plekken in de stad aangewezen als compensatie voor het Doelencomplex. Een vrij nieuw appartementengebouw aan de Waardgracht, de Plexuslocatie aan de Kaiserstraat en de Paviusstraat tegenover het LUMC.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×