Een plafondlamp is naar beneden komen zetten door de klap. (Foto: Robbert van Cleef)

Mortierbom explodeert in studentencomplex: 'Mijn hele slaapkamer was aan het schudden'

Een ontplofte mortierbom heeft voor de nodige schade gezorgd in een gang van een studentencomplex aan de Schipholweg in Leiden. Midden in de nacht moesten volgens de politie bijna 100 bewoners noodgedwongen naar buiten.

Het vuurwerk explodeerde omstreeks 03.30 uur. Het omgebouwde kantoorpand stond vol rook en er was aanzienlijke schade aan het plafond. In het gebouw lag nog een stuk zwaar vuurwerk dat nog niet was afgegaan. Daarop werd besloten om het complex te ontruimen.

“Het was een enorme knal en mijn hele slaapkamer was aan het schudden”, zegt een bewoner. “Alles stond vol rook en van de hulpdiensten moesten we allemaal naar buiten. Daar hebben we ongeveer twee uur gestaan.”

Bewoners voelen zich niet meer veilig
Eerder op de avond kwamen bij de politie al meerdere overlastmeldingen binnen omdat in een van de kamers in het pand een feestje gaande was, meldt Omroep West. Zo zou er onder andere glaswerk naar beneden gegooid zijn. Een aantal aanwezigen heeft daar toen een bekeuring gekregen omdat legitimeren niet lukte.

Bewoners denken niet dat het feestje iets met de explosie te maken heeft. “Er was buiten ruzie tussen twee mensen met een witte auto en een zwart busje. En één van hun heeft het vuurwerk naar binnen gegooid.”

Echt veilig voelen de bewoners zich niet meer, want het is niet de eerste keer dat er wat aan de hand is bij het pand. “Een paar weken geleden was er ook een steekpartij. Maar veel keus hebben we niet om ergens anders te wonen, want er is niks te vinden.”

Gewond
Een explosievenexpert van de politie heeft het nog niet ontplofte vuurwerk in beslag genomen en afgevoerd. De recherche onderzoekt de zaak en de exacte toedracht. Er is niemand gewond geraakt, ook is er vooralsnog niemand aangehouden.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×