(Foto: BNNVARA).

Zondag Typisch Leiden op de markt

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘Sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden, elke zondag om 11.30 uur op Sleutelstad TV.

In de zevende aflevering onder andere een portret van Erik. Hij is theatermaker, maar de hele culturele sector ligt stil. Samen met een vriend gaat hij op pad met ‘Plaatjes vullen gaatjes’. Daarvoor komt hij op verzoek langs met een bakfiets vol vinyl en een platenspelers. Zo maakt de buurt er nog een feestje van.

Horecaondernemer Jean Jacques ging tien jaar geleden failliet met zijn horecabedrijf. Hij liep helemaal vast en ontdekte dat hij ADHD en autisme heeft. Hij werkt nu in een fietsenwinkel en als vrijwilliger op een kinderboerderij. Studente Lotte gaat wandelen met een vriendin en Emel gaat met haar dochter naar de Leidse markt. Daar blijkt dat iedereen in is voor een praatje.

Typisch Leiden is drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald. Kijk in de programmagids voor de uitzendtijden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×