(Foto's: Emile van Aelst).

Succes 3 oktober-tompouces levert leuk bedrag op

De speciale 3 oktober-tompouce die bakker Van Maanen maakte leverde de 3 October Vereeniging een bedrag van 850 euro op. Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging, kreeg het bedrag vandaag uitgereikt door John van Maanen.

De tompouce met het rood-witte dakje en een chocoladeschildje met een afbeelding van de Leidse sleutels werd in de week voorafgaand aan en tijdens het Leidens Ontzet door de bakker verkocht. Van elke tompouce is 25 cent aan de vereniging gedoneerd. Volgens de bakker zijn de tompouces als ‘warme broodjes’ over de toonbank gegaan, in totaal 3.202 stuks.

Het bedrag is door Van Maanen afgerond naar 850 euro. Volgens Kamps vielen de tompouces in de smaak dit jaar. “We hopen dat veel mensen er volgend jaar ook van gaan smullen. Zo kun je met een gevulde maag het Feest der Feesten steunen.”

Bakker van Maanen bakt al sinds 2004 de Geusjes voor de 3 October Vereeniging. Deze speciale broden worden uitgereikt bij de haring. Dit jaar hebben de bakkers er ruim 8.000 gemaakt. “Wij zijn blij dat wij dit jaar de samenwerking hebben kunnen uitbreiden, en naast de Geusjes nog een 3 oktober-lekkernij in onze ‘Leidse’ winkels hebben liggen”, aldus Johan van Maanen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×