De Lakenhal gaat wellicht ook op verjaardag van Rembrandt gratis open. (Foto: Chris de Waard).

D66 wil extra gratis openstelling Lakenhal

Om meer mensen kennis te laten maken met cultuur wil D66 Leiden dat de Lakenhal twee dagen per jaar extra gratis open gaat. De kosten daarvan bedragen volgens D66-raadslid Susannah Herman zo’n 12.000 euro per jaar.

Van oudsher is de Lakenhal één keer per jaar gratis voor iedereen te bezoeken: op drie oktober. Maar niet iedereen die dat wil, kan op die dag en dus zou Herman het aantal gratis graag verruimen. De dagen zie ze op het oog heeft, zijn twee Leidse verjaardagen. De Dies Natalis van de Universiteit Leiden op 8 februari en de verjaardag van Rembrandt van Rijn op 15 juli.

Ze doet dat voorstel komende week bij de begrotingsbehandeling in de Leidse gemeenteraad. Het lijkt erop dat het voorstel het wel gaat halen. Veel andere partijen staan er sympathiek tegenover. Kanttekening die onder meer het CDA maakt bij het voorstel is dat ook andere musea wel extra bezoekers kunnen gebruiken met een gratis openstelling. Maar daar gaat de gemeente niet over. De Lakenhal is net als Molen de Valk een gemeentelijk museum, dat geldt niet voor de andere musea.

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×