Vanaf maandag op Sleutelstad: Sinterklaas Nieuws Leiden

Het Sinterklaasjournaal voor Leiden en de regio is terug op televisie. Vanaf maandag 8 november zijn de avonturen van Sinterklaas en de pieten iedere maandag, woensdag en vrijdag rond de klok van 16.30 uur te zien op Sleutelstad TV.

Vanuit de Sleutelstad-studio zoekt Anneleen Lucas, presentator en goede vriendin van de sint, contact met Sinterklaas en de pieten. “Eerst in Spanje, dan op de boot en later in het kasteel waar ze tijdens hun bezoek aan Nederland logeren”, vertelt Lucas. Ook razende reporter Leidse Glibber is er bij. Hij doet verslag vanuit de stad en spreekt bekende en minder bekende Leidenaren over hun band met de Goedheiligman.

Intocht
Als de tocht volgens plan verloopt komt de stoomboot op zaterdag 13 november om 12.00 uur aan in Leiden. Dit jaar koos Sinterklaas voor een alternatief programma. “We leggen de boot aan op de Beestenmarkt, om vervolgens in optocht over de Haarlemmer- en Breestraat te vertrekken naar het Garenmarktplein. Daar zijn allemaal leuke spelletjes voor de kinderen en natuurlijk een ‘meet en greet’ met de Sint”, laat de Hoofdpiet weten. Ook de intocht en activiteiten op het Garenmarktplein zijn live te zien op Sleutelstad TV.

Sinterklaas Nieuws Leiden is tot en met zondag 5 december te zien op Sleutelstad TV. Iedere maandag, woensdag en vrijdag een nieuwe aflevering. In het weekend worden de afleveringen van de afgelopen week herhaald.

 

Leiden Maatschappij Sinterklaas 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×