(Foto's: Sleutelstad).

Derde voorronde Nobel Award: 'Van powerpop tot sixties'

In de Qbus zaal van het Muziekhuis aan de Middelstegracht in Leiden vond zaterdagavond de derde voorronde van de Nobel Award plaats. De halve finale werd deze ronde gewonnen door The Cruz. De finaleplaats ging naar Zuster Zonnebloem.

Carla Enters en Jeroen Fakkeldij gingen naar de derde voorronde en maakte bovenstaande reportage.

Na de enthousiaste inleiding door presentator Ernst Friele was het de beurt aan Kangaroo Dynasty. De mannen flirten met synthesizers en gaan naar eigen zeggen terug naar hun roots met eigen werk. Daarna betraden de mannen van The Cruz het podium. De band omschrijft het eigen genre als een combinatie van hardrock, rock ’n roll en powerpop met de elementen van Broadway. Het publiek reageerde enthousiast en er werd volop gedanst.

Rum for Breakfast begon vervolgens, maar zette daarna een stevig rocktempo in. Verrassend moment was toen de zang halverwege afgewisseld werd door een mondharmonica. Erik Reino met band volgde met een energiek optreden. Als enige zanger van de avond stapte hij van het podium en zocht hij contact met het publiek. Door zijn goede motoriek wist hij de emotie achter een song goed over te brengen.

Als laatste nam Zuster Zonnebloem het publiek mee naar de sixties en de flowerpower. Het lukte de vierkoppige band prima om nostalgie en ‘The Summer of Love’ te doen herleven.

Aan het eind van de avond viel de keus van het publiek op The Cruz, waardoor we deze band in de halve finale in ‘Resistor’ terugzien. De jury wees Zuster Zonnebloem aan als winnaar. Zij staan dus op 19 december in de finale in Gebr. de Nobel.

De komende weken volgen nog twee voorrondes. Op 13 november in  Resistor (Vrijplaats Leiden) en op 27 november in Galerie Café De Leidse Lente aan de Haagweg 4. De halve finale wordt op 11 december gehouden in Resistor.

 • The Cruz
  The Cruz
 • Rum for Breakfast
  Rum for Breakfast
 • Erik Reino
  Erik Reino
 • Kangaroo Dynasty
  Kangaroo Dynasty
Cultuur Leiden Regio Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×