Scylla-speelster Marie Depuydt in de wedstrijd tegen Dozy Den Helder. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla verliest dik van koploper Den Helder: play-offs ver weg voor Leidse tafeltennisvrouwen

Het vrouwenteam van de Leidse tafeltennisvereniging Scylla leed dit weekend in eigen huis een verwachte nederlaag tegen het beste team van de Eredivisie Dozy Den Helder. Deelname aan de play-offs kan alleen nog als de twee resterende wedstrijden met grote cijfers worden gewonnen.

Esmee van Marwijk leverde bij haar eerste partij al haar ongeslagen status van dit seizoen in. Ze kwam er niet aan te pas tegen Yoeke Gunsing. Van Marwijk kreeg geen kans in de wedstrijd komen en verloor met 0-3. Ook in de partij tegen het nieuwe talent van Den Helder Tanya Misconi maakte Van Marwijk teveel fouten om aanspraak te kunnen maken op winst.

Dat bij Dozy Den Helder Nederlands kampioene Shuohan Men eerst Maaike van de Pavoordt (3-0) en vervolgens Marie Depuydt (3-1) versloeg, was geen verrassing. Men verliest al een paar jaar nauwelijks nog wedstrijden in de Eredivisie. Dat Depuydt het Men nog zo lastig zou maken, was wellicht de knapste prestatie van de dag. Ze won de derde game en ook in de vierde game lagen er ook kansen op meer. Maar die game ging alsnog met 8-11 naar Men.

Van de Pavoordt moest in haar tweede partij geblesseerd opgeven. Alleen in het dubbelspel wist Syclla met Van Marwijk en Depuydt de tegenstandsters uit Den Helder te verschalken. Zo werd de eindstand 1-6.Vooraf werd gehoopt op iets meer omdat kopvrouw Ana Gogorita van Den Helder geblesseerd moest toekijken, maar die werd uitstekend vervangen door Misconi.

Door de 1-6 nederlaag zijn de kansen van Scylla op de play-offs behoorlijk geslonken. Concurrent Westa pakte de volle zeven punten tegen Tanaka en heeft nu met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten. Scylla heeft volgende week in Veenendaal bij nummer twee SKF een ruime zege nodig om nog kans te maken op plek vier en een week later moet datzelfde dan ook bij Tanaka in Etten-Leur gebeuren.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×