(Foto: Politie).

Politie start offensief tegen woninginbraken

De politie houdt ook dit jaar weer een actie waarbij mensen tips krijgen om te voorkomen dat er in de donkere maanden wordt ingebroken. Daarbij houden agenten steekproefsgewijs preventieacties en lopen ze in het schemerdonker door de wijken. Bij onverlichte woningen doen ze een brief met preventiefolder in de bus. De politie wordt bij het winteroffensief geholpen door buurtpreventieteams, scholieren, gemeenten en vrijwilligers.

Enkele belangrijke zaken om op te letten bij het voorkomen van een inbraak of in elk geval de kans daarop te verkleinen zijn het gebruik van tijdschakelaars op de verlichting, het aan laten staan van de radio of de televisie bij een avondje weg en goed hang- en sluitwerk. Ook benadrukte de politie het belang van het afsluiten van ramen en deuren. Ook als bewoners maar kort weg zijn. Sociale controle is ook belangrijk. Stel buren op de hoogte als je een paar dagen weg gaat, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

Bel 1-1-2
Wie iets verdachts ziet in de buurt, moet altijd meteen 1-1-2 bellen. Als er een omschrijving van de daders doorgegeven kan worden en bijvoorbeeld de vluchtrichting van een auto of scooter komt de politie direct in actie. Ook het maken van foto’s of een video met de mobiele telefoon kan de politie goed op weg helpen. Verlies daarbij nooit de eigen veiligheid uit het oog.

 

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×