(Foto: Peter-Paul Chaudron)

Publieksdag Valkenburg: Romeinen langs de Rijnlandroute

Bij het marinevliegkamp in Valkenburg was vrijdag een publieksdag georganiseerd met de titel: Romeinen langs de Rijnlandroute. Tijdens een dagvullend programma, georganiseerd door de provincie in samenwerking met het RMO en de verantwoordelijke archeologen, komt de Romeinse Limes, spreek uit: lie-mes, steeds beter in beeld.

Tijdens het graven van de Rijnlandroute kwamen vele schatten naar boven. Deze vondsten geven een beter beeld van de periode van de Romeinse bewoning. Omdat de impact van hun werk van internationaal belang is, spreken alle presentatoren vol enthousiasme over wat ze aangetroffen hebben.

De dag opende met de presentatie van het rapport met daarin de stand van het onderzoek tot nu toe. Acht sprekers maakten het beeld compleet. Vertrekkend vanuit een groot perspectief zoomden zij steeds verder in. En illustreerden zij hun verhalen met het nieuws van het gevonden legerkamp en delen rondom Valkenburg langs de Romeinse wegen. Archeoloog Wouter Vos speculeerde zelfs dat de Romeinse keizer Caligula plannen gehad heeft om vanuit Katwijk met een verplaatst legioen Britannia te veroveren.

Cultuur Nieuws Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×