(Foto: Omroep West).

Honderden fietsen omgedraaid in centrum van Leiden

Een grap van dronken studenten? Dat lijkt de meest waarschijnlijke oorzaak van een wel heel bijzonder fenomeen in de Janvossensteeg in Leiden. Daar werden in de nacht van maandag op dinsdag honderden fietsen omgekeerd. Ook in enkele omringende straten werden talloze fietsen op hun kop gezet.

“Een uit de hand gelopen studentengrap?”, zo vragen Leidenaren zich op straat lachend af, meldt mediapartner Omroep West. “Het moet een hele klus geweest zijn om al deze fietsen om te draaien, dus ik denk niet dat het één iemand was”, zegt een verslaggever van Omroep West. Studenten van een Minervahuis vlakbij de ‘plaats delict’ ontkennen elke betrokkenheid. “Ik vind het wel een leuke grap”, zegt een van hen. “Maar ik was het niet.”

Ook gasten van koffiehuis Papillon op de hoek van de Janvossensteeg en de Van der Werfstraat vermoeden dat het studenten waren. “Een typische studentenactie. Ze zullen wel dronken geweest zijn.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×