Matthijs Bollen schept zijn pepernotenijs. (foto: Casper Chaudron).

Een koud cadeautje van de Sint: pepernotenijs

De Leidse ijssalon IJs van Mathijs verkoopt de komende Sinterklaasweken pepernotenijs. Het is de zoveelste opvallende ijssmaak, nadat er eerder al hotdog- en sushi-ijs in de vitrine lagen.

IJsmaker Matthijs Bollen verzint ieder jaar nieuwe gekke smaken. “We hebben zelfs een keer gorgonzola ijs gemaakt”, lacht hij. In samenwerking met Peppernuts Holland komt pepernotenijs daar nu bij. Het assortiment wordt bovendien nog uitgebreid met specifiekere smaken zoals cheesecake-pepernootijs en salty caramel-pepernootijs. Ook liggen er binnenkort ijstaarten en ijsgebakjes met pepernootsmaak in de schappen.

Er zitten niet alleen stukjes pepernoot doorheen, legt Bollen uit, maar ook het ijs zelf is doordrenkt met de pepernootsmaak. “Want naast de basismix – het geheime recept – bevat het maar liefs drie kilo pepernoten. Mensen zijn er erg enthousiast over.”

De pop-up store die Matthijs het idee van de pepernotensmaak gaf, heeft ook een winkel met pindakaas. Dat bracht hem meteen op het idee voor pindakaasijs, dat als volgende op de lijst staat. Op die manier blijft Matthijs experimenteren met bijzondere smaken.

In december wil hij oliebollen met frikandel-speciaalsmaak verkopen. En volgend jaar tijdens Leidens Ontzet kunnen we hutspotijs verwachten, want haringsmaak is volgens de ijsmaker een slecht idee. Zijn pepernotenijs in ieder geval nog tot 5 december te koop, daarna is het tijd voor nieuwe experimenten.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×