Martin Aart de Jong is een van de vijf kandidaten die de opvolger willen worden van stadsdichter Marianne van Velzen.

Verkiezing stadsdichter Leiden nadert ontknoping: Martin Aart de Jong is kandidaat

Wie wordt de opvolger van stadsdichter Marianne van Velzen? Vijf kandidaten strijden om de eer. Maandag 15 november wordt het pleit beslecht. Martin Aart de Jong is een van de mensen die meedingen naar de titel. “Ik wil bijdragen aan een levendig cultureel klimaat.”

Deze week stellen de kandidaat-stadsdichter zich dagelijks voor in Nieuws071. Als eerste Martin Aart de Jong, die zo’n vijfendertig jaar geleden naar Leiden kwam en er eigenlijk nooit meer weg is gegaan. “Ik heb heel kort in Voorschoten gewoond en ook wel wat in het buitenland gezeten, maar ik kwam steeds terug.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Martin Aart de Jong die graag stadsdichter van Leiden wil worden.

“Ik wil een balans zoeken tussen dingen organiseren naast gedichten schrijven bij bepaalde gebeurtenissen in de stad. Ik heb vorig jaar een bundel gedichten uitgegeven. Elf Leidse kunstenaars hebben een soort schedeltje bewerkt en daar heb ik gedichten bij geschreven die ook op muziek zijn gezet. Daarvoor werk ik samen in het collectief de Naamloze Vennoot De Nieuwe Wanhoop. En wij combineren muziek en poëzie. Dat soort dingen vind ik leuk om te doen.”

“Ik wil heel graag stadsdichter worden, maar ik zie het niet als een strijd. Ik zie mijn medekandidaten niet als concurrenten, maar als mede-talenten. We hebben gisteren met een paar lekker geborreld en over poëzie gepraat. Maar ik ga wel mijn best doen om het te worden.”

Winnaar
De verkiezing is maandag 15 november, in de centrale bibliotheek in de Nieuwstraat. De avond begint om 20.00 uur. Kijk voor actuele informatie over toegang op de website van het Leids Literair Landschap dat de verkiezing organiseert. De vijf kandidaten zullen in meerdere rondes hun gedichten aan het publiek laten horen. Na twee rondes wordt er door het publiek gestemd en de twee kandidaten met de meeste publieksstemmen gaan door naar de finale. Na de finale wijst de jury de winnaar aan.

Cultuur Leiden Verkiezing Leidse Stadsdichter


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×