Het Groot Leiderdorps Dictee in het gemeentehuis. (Foto: J.P. Kranenburg).

Tiende Groot Leiderdorps Dictee wordt uitgesteld

Het tiende Groot Leiderdorps Dictee dat op 25 november zou plaatsvinden, wordt nu uitgesteld vanwege de toegenomen coronabesmettingen. De organisatie ziet een fysieke bijeenkomst met de huidige maatregelen niet zitten.

Het dictee, georganiseerd door de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) en de gemeente Leiderdorp, vindt normaliter plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Waar de coronamaatregelen dat nu niet meer toelaten, verwacht de organisatie dat het dictee in het (vroege) voorjaar wel door kan gaan. Dan vindt ook het dictee voor leerlingen van groep 8 van de Leiderdorpse basisscholen plaats.

Vorig jaar werd nog besloten om het evenement online te houden, maar dat was dit jaar geen optie. “Immers, de sfeer en ambiance die van het dictee niet alleen een taalkundige uitdaging, maar ook een feestelijke bijeenkomst maken, zouden dan volstrekt ontbreken en dat júist bij het tienjarig jubileum”, aldus de LVU.

Cultuur Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×