Oudste kandidaat voor stadsdichterschap is Pieter van Diepen

De strijd om het stadsdichterschap van Leiden, en daarmee de opvolger van Marianne van Velzen, zet zich voort. Maandag is de ontknoping en wordt een van de vijf kandidaten verkozen tot stadsdichter. Een van de kandidaten is plezierdichter Pieter van Diepen.

Met zijn tweeënzeventig jarige leeftijd is hij de oudste verkiezingskandidaat van de vijf. Hij woont al vijftig jaar in Leiden. “Maar ik ben hier niet geboren, dus ik zal nooit een echte Leidenaar worden”, zegt hij in Nieuws071. Desondanks bewondert Pieter de stad Leiden, en dan met name de binnenstad. “Daar ben ik heel erg aan verknocht.”


Cor van der Velden in gesprek met Pieter van Diepen

Pieter omschrijft zichzelf als een plezierdichter. Daarom schrijft hij het liefst toegankelijke en lichtvoetige gedichten, maar hij schrijft ook over ernstige gebeurtenissen als dat nodig is. Zo schreef Van Diepen onlangs een gedicht over de schietpartij in de Herenstraat. Wat hij belangrijk vindt, is dat zijn gedichten iets bijdragen aan het Leiden-gevoel.

Aan de komst van een goede stadsdichter twijfelt Pieter niet. “Ik heb gezien dat er een paar hele goede kandidaten tussen zitten, dus er komt vast een goede stadsdichter.” Van Diepen is daarom sowieso al trots dat hij zo ver is gekomen. “Ik hoef het niet zo nodig te zijn, maar ben toch blij dat ik bij de genomineerden zit.”

Cultuur Leiden Verkiezing Leidse Stadsdichter


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×