Mogelijk vertraging Pakjesboot071 door fout Stuurpiet

Dat Sinterklaas naar Leiden komt is zeker. Maar of hij met zijn Pakjesboot071 aanstaande zaterdag om 12.00 uur op de Beestenmarkt aanmeert is nog maar de vraag. De reis van Spanje duurt iets langer dan voorgaande jaren. Volgens een welingelichte bron is de Pakjesboot zwaarder beladen dan andere jaren, met ruim drie miljoen cadeautjes.

De vertraging is mogelijk ook veroorzaakt door een fout van de Stuurpiet. In het Sinterklaas Nieuws Leiden van woensdag was te zien dat de Stuurpiet samen met de Checkpiet en Muziekpiet het roer van de pakjesboot onbemand achter lieten voor een kop warme chocomelk.

In het Sinterklaas Nieuws Leiden van aanstaande vrijdag zal het allerlaatste nieuws bekend gemaakt worden. De organisatie die de intocht in Leiden voorbereid heeft er alle vertrouwen in dat alles volgens planning zal verlopen. Zodra Sinterklaas op de Beestenmarkt arriveert gaat hij direct samen met de pieten op zijn trouwe schimmel in een optocht via de Haarlemmerstraat en Breestraat naar het Garenmarktplein.

Coronatoegangsbewijs
Als alles meezit verwacht de organisatie dat Sinterklaas rond 13.30 uur op het Garenmarktplein wordt ontvangen door burgemeester Van der Werf en Sinterklaas Nieuws Leiden-presentatrice Anneleen. Op het plein is dan al vanaf 12.30 uur hard geoefend door Anneleen, de Rockschool en alle aanwezige kinderen met het zingen van liedjes voor Sinterklaas.

Het Garenmarktplein is tijdens de intocht een evenementenplein. Alleen op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs is het plein toegankelijk. Mocht het te druk worden of het plein is vol, dan is de Sint vanaf zaterdag 20 november dagelijks te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur in het Huis van Sinterklaas in de Waag.

Intocht op TV
De intocht van Sinterklaas in Leiden is ook te zien op Sleutelstad TV. Vanaf 11.45 uur wordt de intocht live uitgezonden op www.sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Kijk ook op deze kanalen naar het Sinterklaas Nieuws Leiden, elke maandag, woendag en vrijdag om 16.30 uur.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×