(Video: Robbert Beurse).

Leidse burgemeester neemt eerste lokale zuivelpakket in ontvangst

Burgemeester Lenferink heeft donderdag het eerste zuivelpakket met lokale producten van Warmondse boerderij Boterhuys in ontvangst genomen. In abonnementsvorm is het pakket voortaan, naast de boerderijwinkel, ook te verkrijgen in een natuurwinkel in de Leidse binnenstad.

Lenferink begrijpt waarom de familie Mul, die de boerderij bestiert, ervoor kiest om hun producten ook in de stad aan de man te brengen. “Mensen leiden een druk bestaan. Voor velen is de boerderij aan het einde van de Zijldijk best ver om naartoe te komen om de zuivelproducten te kopen”, vertelt hij.

De melk, yoghurt, vla en andere zuivel komt van de Blaarkop koeien op de boerderij. “Dit specifieke ras kwam vroeger veel voor in onze regio. Maar omdat ze minder melk geven stapten veel boeren over op andere soorten zoals Lakenvelders”, vertelt Gerald Mul.

De melk van de Blaarkop koe is ook bijzonder om het, in tegenstelling tot de melk van andere koeienrassen, geen lactose bevat. De zuivelproducten van de boerderij kunnen dus worden gegeten en gedronken door mensen met een intolerantie voor de stof.

  • De blaarkopkoeien
    De blaarkopkoeien
  • Burgemeester Lenferink
    Burgemeester Lenferink
  • De overhandiging van het eerste pakket
    De overhandiging van het eerste pakket
Duurzaamheid Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×