(Foto: Jan Sluis).

Nacht van Ontdekkingen gaat zaterdag niet door

Een dag voor het kennisfestival ‘Nacht van Ontdekkingen’ hebben de initiatiefnemers besloten het evenement af te gelasten. “Onder deze condities zou toch doorgaan onverantwoord en onverstandig zijn”, zegt een woordvoerder. Het festival op het snijvlak van cultuur en kennis, zou dit jaar ‘weer terug van weggeweest’ zijn en schuift nu door naar september volgend jaar.

“We waren goed voorbereid”, zo geeft cultuurmakelaar Guido Marchena aan. Lange tijd werd gehoopt dat binnen de geldende regelgeving en maatregelen, het festival gewoon kon plaatsvinden. “Het buitenterrein voor het programma in de middag was omhekt, de crew stond klaar voor het scannen van de QR codes, polsbandjes lagen klaar en ook het aantal verkochte kaarten viel ruim binnen de norm van wat toegestaan was”.

De expositie van Roem in een kas op de Hooglandsekerkgracht gaat vooralsnog in aangepaste versie wel door.

2022
De editie die voor aanstaande zaterdag 13 november in de planning stond in de Hooglandse Kerk, was al een limited editie, een bescheiden versie van de ‘normale’ Nacht van Ontdekkingen. In 2022 – het jaar waarin Leiden wetenschapshoofdstad van Europa is – vindt de Nacht weer plaats in september. Organisator Alexander Mouret hoopt dan dat er een ‘weergaloze comeback’ komt van het kennisfestival, waar het accent vooral op talent komt te liggen. “We gaan alvast aan de slag om een fantastisch kennisfestival in 2022 te organiseren”, aldus Mouret.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×