(Foto: stil uit interview Sleutelstad).

Jongste kandidaat stadsdichter Rosa Poell zit vol ideeën: 'Karaoke Poëzie'

De strijd om het stadsdichterschap van Leiden, en daarmee de opvolger van Marianne van Velzen, wordt op maandag 15 november beslist. Er zijn vijf kandidaat stadsdichters. De jongste is Rosa Poell: “Het lijkt me leuk om bijvoorbeeld karaoke met poëzie te doen.”

Acht jaar geleden kwam ze naar Leiden om te studeren. “Een beetje het bekende verhaal”, zegt Poell. Toch blijft de stad haar verrassen. “Eerst zag ik het als een groot studentenhuis, maar als je uit die bubbel stapt wordt de stad opeens veel groter en zie je de andere kanten wat meer.”

Door haar tweetalige ouders is ze van jongs af aan al met taal bezig. “Ik ben eerst gedichten gaan schrijven door te puzzelen en spelen met woorden. Later werd dat meer het uiten van gevoelens via tekst. Het is dus altijd een deel van mijn leven geweest, maar telkens op een andere manier.”

Voor het stadsdichterschap heeft Poell al veel ideeën. Zo wil ze poëzie op verschillende manieren aan de man brengen. “Bijvoorbeeld via een podcast waar ik met andere Leidenaren gedichten ga lezen. Of karaoke met poëzie. Dat je dus gedichten van iemand anders voordraagt.”

Leiden Maatschappij Verkiezing Leidse Stadsdichter


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×