(Foto's: Emile van Aelst).

Terugkijken: Sinterklaasintocht Leiden!

Sinterklaas heeft zaterdagmiddag onder andere in  Leiden voet aan wal gezet. De Pakjesboot71 voer rond 12.00 uur onder de geopende Blauwpoortbrug door en meerde aan bij de Beestenmarkt. Daar werden de Goedheiligman en zijn Pieten hartelijk ontvangen door een opgetogen burgemeester Lenferink.

Na het geven dan de nodige ‘boxen’, handjes geven was er vandaag niet bij, stapte de oude baas op zijn schimmel en reed via de Haarlemmerstraat, het Aalmarktgebied en de Breestraat naar het Garenmarktplein waar hij vol verwachting werd opgewacht door honderden kinderen. Er werd gezongen en gesprongen en ze waren blij. Daarna mochten de kinderen op het podium langs bij sint.

Sleutelstad maakte een live registratie van de intocht. Die is vanaf nu online terug te kijken.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×