Fietsmaatjesvoorzitter Ben Crul neemt de twee nieuwe fietsen in ontvangst van ZZ bestuursvoorzitter Ton van Houten. (Foto: Carla Kramer).

Twee nieuwe duofietsen voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp

Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp heeft er weer twee splinternieuwe duofietsen bij. Voorzitter Ben Crul van de organisatie kreeg de twee elektrisch ondersteunde duofietsen vrijdag overhandigd door bestuursvoorzitter Ton van Houten van Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Met deze nieuwe aanwinsten beschikt Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp nu over twintig blauwe duofietsen waarvan er negen zijn gedoneerd door de Stichting Zorg en Zekerheid. “Een mooi initiatief om mensen weer te betrekken bij de maatschappij. De deelnemers zijn samen met hun Fietsmaatje in beweging en dat is niet alleen goed voor de fysieke fitheid maar ook voor hun mentale fitheid.” aldus van Houten.

Zorg en Zekerheid steunt Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp al vanaf de start, nu precies vijf geleden. “Zelf heb ik als vrijwilliger nog regelmatig met mijn helaas overleden schoonvader gereden en ik weet dus hoe fantastisch wij het allebei vonden”, deelde Van Houten ook een eigen ervaring. Crul kan het alleen maar beamen: “Het is echt heerlijk om gemiddeld eens in de twee weken een stadsgenoot uit het isolement te halen en al verhalend met elkaar de wijde wereld in te fietsen.”

Al die fietsen hebben natuurlijk ook het nodige onderhoud nodig. Daarvoor doneerde de Rabobank eerder deze maand 3.500 euro aan de sympathieke organisatie die via de actie Rabo Clubsupport veel stemmen kreeg.

De fietsmaatjes waren zaterdag ook te vinden bij de sinterklaasintocht in het centrum van Leiden. “Want de Pieten zijn natuurlijk heel erg moe van die lange reis!” (Foto’s: Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp).

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×