Van links naar rechts scheidend stadsdichter Marianne van Velzen, de eerste stadsdichter Jaap Montagne en de voorlaatste Wouter Ydema. Wie de volgende wordt in de rijtje blijft nog even spannend. (Foto: Emile van Aelst).

Kiezen nieuwe Leidse stadsdichter uitgesteld

De finale van de verkiezing voor een nieuwe stadsdichter van Leiden in BplusC aan de Nieuwstraat gaat maandag niet door. Dat heeft het bestuur van de organiserende stichting Leids Literair Landschap besloten na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen door het kabinet.

“Helaas zijn wij genoodzaakt door de huidige maatregelen de de finale uit te stellen.” In overleg met partner BplusC gaat LLL op zoek naar een nieuwe datum. Voor die gekozen kan worden, moet eerst duidelijk zijn hoe het aantal besmettingen zich ontwikkelt en wanneer de maatregelen weer worden afgeschaald.

Sleutelstad besteedde voorafgaand aan de geplande finale-avond veel aandacht aan de keuze voor een nieuwe stadsdichter. Afgelopen week kwamen alle vijf de kandidaten die na het samenstellen van een shortlist uit 32 inzendingen voor een nadere kennismaking langs in de uitzending. Dat waren op maandag Martin Aart de Jong, op dinsdag Pieter van Diepen, op woensdag Zoë van de Kerkhof en op donderdag Rosa Poell. Het rijtje aspirantstadsdichters werd vrijdag afgesloten door Raymond Tilman.

 

Cultuur Leiden Verkiezing Leidse Stadsdichter


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×