Vierde voorronde Nobel Award Leiden toont muzikale flexibiliteit

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen kon de vierde voorronde van de Nobel Award Leiden toch nog plaatsvinden in de Resistor, de voormalige Vrijplaats Leiden. Door het evenement naar de middag te verplaatsen kon het hele programma doorgaan. De halve finaleplaats deze middag was voor Headfirst, de hele finaleplaats werd gewonnen door I.Izhia.

De vier mannen van Headfirst vormen een alternatieve rockband en zetten vanaf het begin stevige powerrock neer. Omdat de stemming er meteen goed in zat, vertolkten ze als toegift hun nieuwe single ‘Kooperboy’.

Ze werden gevolgd door de mannen van de Kiwi Club. Dit muzikale duo combineert deep house en downtempo met sferische gitaarmuziek. Hierbij wordt de gitaar gecombineerd met een synth pad / sampling pad; een verrassende en bijzondere combinatie die de tijd bijna deed vergeten.

De derde act was I.Izhia. Dit trio, bestaande uit twee mannen en een vrouw, zorgde voor ritmische reggae. Halverwege ging de DJ over op beatboxen, waarmee hij de rest van het optreden vervolmaakte; het bracht de juiste verfrissende vibes in de performance.

De band Eliott Boyd sloot de middag waardig af met alternatieve synth pop. Het publiek werd meegenomen door de aanstekelijke dansmoves van de zanger en de elektronische drumbeat.

De halve finaleplaats werd door publieksstemmen toegewezen aan Headfirst en die zien we dus terug op 11 december in de Resistor. De finaleplaats, en dus de juryfavoriet, is voor I.Izhia en die gaan op 19 december naar Gebr. de Nobel.

 • Headfirst
  Headfirst
 • I.Izhia
  I.Izhia
 • Kiwi Club
  Kiwi Club
 • Elliot Boyd
  Elliot Boyd
Cultuur Leiden Nobel Award

Meer in dossier Nobel Award

Meer in dossier Nobel Award


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×