Maaike van de Pavoordt. (Foto: Wim de Leeuw).

Onverwachte overwinning Scylla dames

De dames van Scylla hebben bij de nummer twee van de Eredivisie voor een stunt gezorgd. Vooraf werd rekening gehouden met een nederlaag tegen SKF, maar de dames gingen er uiteindelijk vandoor met een 3-4 overwinning.

SKF kwam aan de tafel met de sterkste opstelling van dit seizoen. Brenda Vonk en Jacintha de Hoop hadden allebei hun wedstrijden nog gewonnen en kopvrouw Melanie Bierdrager had alleen heel nipt van Nederlands kampioene Men verloren.

In de openingspartij zette Maaike van de Pavoordt met gevarieerd aanvallend spel gelijk de toon door Vonk met 3-1 te verslaan. Marie Depuydt speelde tegen De Hoop één van haar beste wedstrijden dit seizoen, maar moest helaas in drie spannende games uiteindelijk toch de sterk spelende De Hoop feliciteren.

In de derde wedstrijd speelde Esmee van Marwijk tegen Bierdrager. Van deze tegenstander verloor Van Marwijk in de acht voorgaande onderliggende ontmoetingen steeds. De eerste drie games waren heel close. Toen Bierdrager de derde game met 14-12 wist te winnen en daarmee op een 2-1 voorsprong kwam, leek Van Marwijk weer het onderspit te moeten delven. In de vierde en vijfde game wist Van Marwijk echter haar beste spel naar boven te brengen en versloeg daarmee Bierdrager voor de allereerste keer.

Na de pauze zorgde Depuydt in de vierde partij voor veel zelfvertrouwen. Zij speelde tegen Vonk haar beste wedstrijd van dit seizoen met een 3-1 overwinning. Van de Pavoordt speelde vervolgens ook weer ijzersterk in de eerste vier games tegen Bierdrager. Maar een dip in de tweede game waarin ze een ruime voorsprong had, kostte haar de overwinning.

In het laatste enkelspel van de dag trad Van Marwijk aan tegen de nog ongeslagen De Hoop. Het was Van Marwijk die in de laatste twee games op de belangrijkste momenten de juiste bal sloeg. De afsluitende dubbel werd met 3-1 verloren. Van de Pavoordt en Van Marwijk vonden hun meerdere in het duo Bierdrager en De Hoop.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×