Wat de verkiezingsuitslag ook wordt voor D66 Leiden. De huidige fractie wordt flink opgeschud. (Foto: D66 Leiden).

Leden D66 Leiden wikken en wegen positie kandidaten voor gemeenteraad

Vanavond heeft D66 Leiden de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gepresenteerd. De lijst gaat nu als advies naar de leden van de partij die tot eind van de maand digitaal kunnen stemmen op de kandidaten. Daarna wordt de definitieve kandidatenlijst vastgesteld. Daarin willen de leden nog wel eens flinke wijzigingen aanbrengen, zo leert het verleden. Op 21 en 23 november presenteren de kandidaten zich aan de leden van D66 Leiden.

De lijst betekent een flinke vernieuwing. Deels was dat eerder al duidelijk geworden toen Sleutelstad vorige week al meldde dat de D66-raadsleden Vahit Köroğlu, Susannah Herman, Marc Gaulard, Eric Krijgsman en Amela Halilović zich niet meer verkiesbaar zouden stellen. De vier raadsleden die aangaven wel door te willen, hebben in de advieslijst allemaal een min of meer verkiesbare plek gekregen. Op 2 staat Sander van Diepen, op 4 IJsbrand Olthof, op 9 Francien Zeggelt en op plek 10 Antje Jordan. Wethouder Fleur Spijker werd eerder al in een afzonderlijke verkiezing verkozen als lijsttrekker.

De overige namen in de top tien zijn nieuwkomer Julia de Groot op 3, Linda Beimer op 5, Bert Jansen op 6, Jurriaan Duijn op 7 en Armin Zukanović op plaats 8. De Groot is voorzitter van de D66-themacommissie ‘zorg en welzijn’, ze werkte als verpleegster en heeft door haar vrijwilligerswerk als schipper bij de Leidse Rederij een flink Leids netwerk.

Linda Beimer kent de Leidse gemeentepolitiek goed vanuit haar voormalige functie als D66 bestuurslid politiek. Ze wil vooral werk maken van een actievere betrokkenheid vanuit het stadhuis naar alle Leidenaren. Op 6 iemand die elke Leidenaar die de afgelopen decennia regelmatig de kroeg in dook moet kennen. Bert Jansen was vele jaren eigenaar van Odessa.
Jurriaan Duijn is student bestuurskunde en was eerder fractiemedewerker voor D66 Leiden. Als lid van studentenvereniging Augustinus wil hij graag studenten en jongeren vertegenwoordigen.

Advocaat Armin Zukanović is financieel expert en heeft een groot hart voor sport. Zorgen dat Leiden voor iedereen betaalbaar blijft en ook dat de gemeente zelf alles kan betalen, zijn zaken die hem drijven. Ook wil hij zich inzetten om meer Leidenaren aan het sporten te krijgen. Ook Sieger Suurbier is jurist en weet daarom naar eigen zeggen wat Leidse ondernemers nodig hebben. Hij gaat dus voor een gezond ondernemersklimaat in de stad.

Lisanne van ’t Riet zet zich als bestuurslid van het Leids Els Borst Netwerk al jaren in voor meer diversiteit en inclusiviteit in de politiek, zowel in Leiden als daarbuiten. Mieneke van der Hout is in Italië geboren waar haar ouders als expats woonden. Ze kwam als kind naar Nederland en is oprichtster van ‘Mama Netwerk Leiden’ waar ook veel expats lid van zijn. Ze zet zich in voor een goede start voor elk kind.

Roel Beeftink – Funcken heeft meerdere kunstopleidingen voltooid en zet zich al jaren in voor kunst en cultuur in Leiden en daarbuiten. Jesse Koper is coassistent en heeft ruim tien jaar ervaring als mantelzorger. Zorg en welzijn, maar ook sport staan op zijn prioriteitenlijstje.

Advieslijst D66 Leiden
1 Fleur Spijker
2 Sander van Diepen
3 Julia de Groot
4 IJsbrand Olthof
5 Linda Beimer
6 Bert Jansen
7 Jurriaan Duijn
8 Armin Zukanović
9 Francien Zeggelt
10 Antje Jordan

11 Sieger Suurbier
12 Lisanne van ’t Riet
13 Mieneke van der Hout
14 Roel Beeftink-Funcken
15 Jesse Koper
16 Dave de Jong
17 Birgit Schouten
18 Tim Martens
19 Charlotte Pronk
20 Toine Hazen

21 Sanne van Os
22 Farokh Tahmasian
23 Floor Oude Wesselink
24 Rob Olieroock
25 Liang de Beer
26 Daniel Meijer
27 Elze ’t Hart
28 Roos Slagter
29 Lodi van Brussel
30 Sterre Groen

31 Veerle Verver
32 Bastiaan Bakker
33 Alma Butter
34 Cor Arnoldus
35 Eric Krijgsman
36 Beryl Göbel
37 Jan Pieters
38 Jasmijn Touw
39 Pim Overgaauw
40 Paul de Lange

41 Twan Boot
42 Sabine Verschoor
43 Marc Gaulard
44 Roger Hendriks
45 Hermine Klein

De lijst wordt na vaststelling door de leden nog aangevuld met lijstduwers op de plekken 46 tot en met 50.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×