Student Nienke Jongejan (links) en projectcoördinator studentenwelzijn en mentoraat Kirsten Lelieveld (rechts). (Foto: Casper Chaudron).

Universiteit organiseert Student Well-Being Week

De Student Well-Being Week van de Universiteit Leiden is begonnen. Tijdens de week worden er activiteiten georganiseerd waarbij studenten tools krijgen om hun welzijn mentaal en fysiek te kunnen verbeteren. Recent verscheen er een rapport van het RIVM, het Trimbos-Instituut en de GGD waarin stond dat meer dan de helft van de studenten psychische klachten heeft.

Verslaggever Casper Chaudron in gesprek met organisator Kirsten Lelieveld en deelnemer Nienke Jongejan.

De activiteiten vinden fysiek plaats en online. Sommige in het Nederlands en sommige in het Engels. Het doel is om het studentenwelzijn aan te kaarten en bespreekbaar te maken. De Universiteit wil problemen met welzijn van studenten graag voor zijn door ze aan te leren hoe ze met bepaalde problemen om kunnen gaan.

Nienke Jongejan doet mee met een aantal activiteiten die georganiseerd worden. Ze studeert aan de Universiteit Leiden en vindt het heel fijn dat deze week georganiseerd wordt. “Ik vind het ook mooi dat hierdoor het taboe er weer wat meer vanaf wordt gehaald.”

Sommige activiteiten zijn bedoeld om studenten tot rust te laten komen. Andere weer om in gesprek te gaan met anderen over dingen waar studenten tegenaan lopen. Een aantal programma-onderdelen zijn al volgeboekt, maar voor genoeg andere onderdelen kunnen studenten zich hier nog aanmelden.

 

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×