(Foto's: Emile van Aelst).

Rob Geus geeft in Leiden kijkje in eigen keuken

Rob Geus heeft een autobiografie geschreven. De presentatie van zijn nieuwe boek was in Koetshuis de Burcht waar hij al twintig jaar graag komt. Geus is bekend van zijn televisieprogramma De Smaakpolitie en uitspraken als ‘Man, man, man. Kansloos.’

Verslaggever Casper Chaudron in gesprek met Rob Geus.

“Ik heb natuurlijk heel veel meegemaakt in twintig jaar televisie maken en ik vond het wel eens mooi om dat op te gaan schrijven. Om mensen een andere kijk te geven in het leven van een televisiemaker.” Het boek begint bij de jeugd van Geus en eindigt bij het begin van de coronacrisis. Met het boek wil hij laten zien dat het beeld dat van mensen op televisie geschetst wordt niet altijd kloppend is.

Geus is geboren in Rotterdam. Of zijn naam een Leidse connectie heeft met de watergeuzen weet hij niet. Wel is zijn vader in Leiden geboren. “Ik weet niet of het heel toevallig is maar mijn vader is hier groot geworden.” Zijn keuze om de boekpresentatie in Koetshuis de Burcht te doen is voor hem een vanzelfsprekende. “De Burcht hier met die heuvel is voor mij wel het mooiste stukje van Leiden.”

Ook John de Bever was aanwezig bij de boekpresentatie. “Mensen hebben een beeld van mij en John door Expeditie Robinson, dat wij het niet goed met elkaar kunnen vinden maar dat valt heel erg mee. Hij is er niet voor niks en hij vindt het denk ik gewoon leuk om bij mijn feestje te zijn.”

 • Rob Geus signeert zijn autobiografie
  Rob Geus signeert zijn autobiografie
 • Rechts: John de Bever
  Rechts: John de Bever
 • Casper Chaudron in gesprek met Rob Geus
  Casper Chaudron in gesprek met Rob Geus
 • De nieuwe eigenaren van Koetshuis de Burcht en Rob Geus
  De nieuwe eigenaren van Koetshuis de Burcht en Rob Geus
Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×