Lenferink blij met algeheel vuurwerkverbod

Een brandbrief van de voorzitters van de veiligheidsregio’s aan het kabinet heeft er flink aan bijgedragen dat de regering alsnog heeft besloten om voor komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod af te kondigen.

De Leidse burgemeester Lenferink, die als voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden in het Veiligheidsberaad zit, is een van de pleitbezorgers van het verbod waartoe nu toch door het kabinet is besloten. “Het zag er lang naar uit dat het niet nodig was, maar met de snel oplopende besmettingen, kunnen we niet anders”, zegt Lenferink vrijdagmiddag tegen Sleutelstad.

Leiden had al tot een uitbreiding van de vuurwerkvrije zones besloten, maar dat is nu iets voor volgend jaar. Net als in 2020 is het afsteken van consumentenvuurwerk komende jaarwisseling overal verboden en wie toch vuurwerk afsteekt en daarbij wordt betrapt, kan rekenen op een fikse boete.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×