(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude weer een zonnedak rijker

Zoeterwoude is weer een zonnedak rijker. De tweede zonne-installatie van de energiecoöperatie Zon op Zoeterwoude bevindt zich op een bedrijfspand aan de Keer-Weer in Zoeterwoude-Dorp. Op het dak liggen 154 zonnepanelen, die duurzame stroom opwekken. Het eerste zonnedak in Zoeterwoude is te vinden op de overkapping van de stal van de familie Van Veen.

De energiecoöperatie heeft 215 certificaten beschikbaar voor inwoners van Zoeterwoude en de omgeving. Zij kunnen zich inschrijven voor een aantal certificaten, om op die manier mee te investeren in het project en gebruik te maken van de opgewekte energie.

Een certificaat staat voor een bepaalde hoeveelheid duurzame stroom. Die groene stroom wordt door de coöperatie doorverkocht aan een energieleverancier, waarna de opbrengst wordt verdeeld over de investeerders.

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×