Tjeerd Scheffer (Leiden Marathon) en Gertjan van Geen (Singelloop Leiden) tekenen een convenant over de voortzetting van de Singelloop. (Foto's: Emile van Aelst).

Singelloop start voortaan vanaf Lammermarkt

De organisatie van de Leidse Singelloop wordt overgenomen door de Leiden Marathon. De familieloop over de zeven Leidse singels is daarmee weer voor jaren veiliggesteld. Behalve een nieuw organisatieteam krijgt de Singelloop ook een nieuwe startlocatie: op 22 april 2022 starten de lopers vanaf de Lammermarkt.

Vorig jaar werd bekend dat het Leidsch Dagblad zich terugtrekt als hoofdsponsor van de Singelloop. Ook de Leidse Politie Sport vereniging (LPSV), die net als de krant bij de eerste editie in 1976 betrokken was, besloot dat het genoeg was geweest. Bij de LPSV ontbreekt het volgens de stichting Singelloop aan tijd en mankracht, uitgeverij Mediahuis vaart een nieuwe koers en organiseert geen evenementen meer.

Reanne van Kleef sprak met Gertjan van Geen van de Singelloop en Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon over de overname.

Al direct nadat dat dat bekend werd, viel ook de naam van de marathonorganisatie. Die heeft alle kennis om het jaarlijkse loopevenement in goede banen te leiden. “Uit die hoek werd enthousiast gereageerd en dus was de aansluiting snel gevonden”, zeggen Tjeerd Scheffer (Leiden Marathon) en Gertjan van Geen (Singelloop Leiden) bij de ondertekening van het contract. Het marathonbureau gaat zich voornamelijk bezighouden met het logistieke gedeelte van de Singelloop, die in 2022 op vrijdag 22 april wordt gehouden.

De marathonorganisatie benadrukt dat het karakter van de gezellige hardloopwedstrijd behouden blijft. “De stichting acht het belangrijk dat het een laagdrempelig evenement blijft voor alle Leidenaars”, zegt Scheffer. “Het inschrijfgeld blijft laag (4 euro) en de gehele opbrengst komt ten goede aan verschillende goede doelen in de regio Leiden.” Voor de Leiden Marathon is de loop tegelijkertijd een mooie opwarmer voor de jaarlijkse Marathon, die in 2022 in het weekend van 14 en 15 mei wordt gehouden

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×