Een man zoende en betaste een oudere vrouw bij haar woning (Foto's: Team West).

Oudere vrouw aangerand in Leids wooncomplex: 'Het was een hele griezelige man'

Een oudere vrouw uit Leiden is bij haar woning aangerand door een man. Dat gebeurde op zaterdag 7 augustus. Omdat de dader nog steeds niet is achterhaald, brengt de politie nu beelden van de man naar buiten. Die werden dinsdag getoond in het regionale opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West. “Het was een hele griezelige man. Vunzig vond ik hem, vies”, vertelt het slachtoffer.

De vrouw stond op die bewuste zaterdag op haar balkon toen ze vanaf de straat werd aangesproken door een man op een fiets. Hij riep: “Gaat het schatje, gaat het lief schatje?” De vrouw vroeg wat hij bedoelde en ging toen naar binnen. “Ik zat nog niet goed en wel, en toen ging de bel”, vertelt ze nu. Omdat de vrouw er vanuit ging dat het de buurvrouw was die voor de deur stond, deed ze open. Daar stond de man die haar eerder had aangesproken. “Hij zette gelijk zijn voet tussen de deur en vroeg of de beheerder er was. Maar die hadden we toen niet. Hij bleef maar doorzeuren, dus ik zei: ga maar weg, er is geen beheerder.”

Plotseling begon de man de vrouw te zoenen en te betasten. “Hij voelde overal. Ik dacht: wat moet ik nou doen? Ik bleef maar rustig en zei dat mijn vriend zo zou komen. Maar toen werd het nog erger, nog meer zoenen en nog meer voelen. Op een gegeven moment ging hij een klein stukje achteruit, waardoor ik hem een zetje kon geven en de deur dicht kon doen”, vertelt het slachtoffer. “In het begin ben je verstijfd. Je beseft niet wat je overkomt”, vervolgt de vrouw. “Als het dan doorgaat, ga je het pas beseffen. Dan denk je: ik ben in gevaar. Hij was echt uit op seksuele handelingen, zo vond ik het. Anders ga je niet gelijk zoenen en voelen.”

Het slachtoffer kijkt naar omstandigheden redelijk nuchter terug op het gebeurde. “‘Ik kom er wel overheen. Het heeft even geduurd, maar het komt wel goed. Alleen als de bel gaat, schrik ik nog wel even, maar we hebben een groter kijkgaatje gemaakt. Als ik op het balkon ben en zo iemand voorbij zie gaan, denk ik: is het hem nou?”

De politie is op zoek naar de man dieĀ in de hal van het complex waar het slachtoffer woont is vastgelegd op camerabeelden. Ook bij zijn vertrek uit het complex is de man gefilmd. wie de man op de beelden herkent, wordt dringend verzocht contact op te nemen met deĀ opsporingstiplijn op 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279. Ook kan een digitaal tipformulier ingevuld worden op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×