(Foto's: Emile van Aelst).

Willie Wartaal wedt met leerlingen Leystede: 'Lees drie boeken'

Bij Beroepscollege Leystede en vso Leystede is project de Weddenschap afgetrapt met rapper Willie Wartaal erbij. Voor het project gaan leerlingen een weddenschap aan met Wartaal om in zes maanden drie boeken te lezen. Het is bedoeld om het lezen op de middelbare scholen te stimuleren.

Verslaggever Casper Chaudron in gesprek met Willie Wartaal, Peter van Duivenboden en Eva Eising

De leerlingen verzamelen zich in een zaaltje waar stoelen staan opgesteld. Sommige stellen gelijk hun brandende vraag aan de artiest die ze verteld heeft wat lezen in zijn jeugd voor hem heeft betekend. Anderen wachten nog even af. Wartaal beantwoordt vragen van de leerlingen en staat aan het einde van de presentatie klaar om met iedereen op de foto te gaan. Iedereen ondertekent het contract voor het lezen van de boeken.

Eva Eising is docent Nederlands en ondersteunend personeel voor leesbevordering op het Leystede. Ze is blij met de deelname aan het project. In heel Nederland doen er meer dan zeshonderd klassen mee. “Als hun idool leest, dan gaan ze er zelf toch ook weleens over nadenken.” Aan het eind van de zes maanden wordt gekeken wie er allemaal de boeken heeft gelezen. “En wie de boeken niet leest moet mijn vieze sokken opeten”, aldus Wartaal.

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×